Pachacuteceko proiektuak 1.200 ikasleri elikadura oneko gosaria bermatuko die. Jantokiaren kostua 150.000 eurokoa izango da, eta horietatik 25.000 Foru Aldundiak jarriko du. Gainontzekoa, berriz, Karlos Argiñano eta Luisi Ameztoi senar-emazteek, Gaston Acurio sukaldariak eta Pachacuatec fundazioak jarriko dute.
Fernando San Martin Gipuzkoako Aldundiko Kooperazio zuzendariak eta Raul Gonzalez Aiala Ostalaritza Eskolako zuzendariak proiektua aurkeztu dute Gipuzkoa Cooperaren markoan. Gipuzkoa Coopera, Aldundiak 2017an abiarazitako garapenerako lankidetza sustatzea xede duen proiektu bat da. Prentsaurrekoan izan da Kelly Florcita Santa Cruz ere, Karlos Argiñano hotel-jatetxearen beka bat jaso baitu sari gisa, Pachacúteceko promozioko espediente akademiko onena izateagatik.