Garesti

Andoni Egañak ostalaritza izan du hizpide gaur Berria egunkariko bere zutabean.

Pandemiak norbere jarduera profesionalari buruzko gogoeta eragin digu. Iraunkortasunaz, ziurgabetasunaz, etorkizunaz… aritzea ezinbestekoa dela esango du kontzeptu brumatsu eta hitz larrien zaleak. «Sosak, azken batean» ebatziko du laburzale pragmatikoak.

Ostalarien eskaerek eta Administrazioen erantzunek, esaterako, hautsak harrotu dituzte. Kalean bolo-bolo dabil eztabaida. Arrazoia dutela batzuk, hondoa joko duela ostalaritzak eta horrek bizia kentzen diola inguruari. Baietz, baina orain horrenbesteko galera badute, lehen irabaziak ere neurri beretsukoak izango zituztela, eta eder-begira zebiltzan garaian isilik-isilik egoten zirela eta… Argi dagoena da kosta egiten zaigula besteren larruan jartzea.

Irakurri osorik Berria.eus egunkarian.