Hiru partida, hiru garaipen eta bere liga hasten du Seniorretako B taldeak

Erabiltzailearen aurpegia Zarautz Rugby Taldea 2017ko urr. 2a, 02:00

Avia Eibar Rugby taldearen Unbe zelaien, Babyauto Zarautz en Hirugarren elkarren segidako garaipen lekuan izan da , etxeko taldearen aurrean. Gureak presionatzen hasi ziren, eta bertako jokalari 22ko narraré barruan defendatu behar izan zuten lehen hamar minututan, saririk lortu gabe: eibartarrek jokoa aldatu eta gure joko zelaira iristea lortuz 17. minututan zigor kolpeak transformatzea lortu zuten eibartarrek hiru puntu markagailura igoz.
Beltzez bere marka bilatu zuten eta eibartarrek eustén jakin zuten , bi taldeak ondo ezagutzen dirá eta jokoak ez zuen fruitu ematen emaitzan ; nahiz eta etengabeko borroka izan, bi taldeen baloi galtzerdiak markagailuaren mugimenduak galerazten zuen. Atsedenaren aurreko azken jokaldian Aritz Figueras kolpe baten bidez markagailua aldatzen saiatu zen , baina ez zuen lortu...3-0 eta aldageletara.
Baina zelaira itzultzean pase hobeak ikusten hasi ziren eta desgaste fisikoki gure aurrelariei talkan aurrera egiten lagundu zien. Cristian Zapateria-k 46. minututan partida berdintzea lortzen su eta hiru minutu geroago, Xanti Irazusta-k mele on baten aurrerapenaz entsegu batekin errematatu zuen. Aritzek emaitza eraldatu eta 3-10koak dortokaren mutilak animatzen ditu. Joko gehiengoak, Babyauto Zarautzen sinadura darama, eta Eibar-ek zelaiko bere lekua babesten du, baina 69. minututan, Xanti Irazusta-k berriro ere entsegu lortuko du, eta Aritz Figueras iruinarrak transformatzea lortzen su, amaierako 3-17 emaitza lortuaz. Nahiz eta markagailua aldatzeko aukerak izan, jokaldi batzuetan hutsegiteak eta lehiakidearen defentsak partidan zehar puntuazioa haunditzea sahiestu zuten.
Hiru partida, hiru garaipen Babyauto mutilaren izan da oso irakurketa positivos. Hurrengo jardunaldia Astin Berabera donostiarra izango du, ondoz ondoko bigarren derbi zirraragarrian.

Seniorretako B taldeak, Euskal ligaren bigarren mailan jokatzen du, Bizkaia Igorre-ko Arratiko Zekorra-ren zelaian inauguratu zuen denboraldia. Aurrez aurrera, etxeko taldea oso serio, kontaktu askoko joko batekin, baina bere gastetasuna eta joko oso ireki eta askarra baliatuz dortokaren mutilak mendekotasunaren dituzten 7-26 emaitzarekin. Emaitza ona gure jokalarientzat.