2018an irakurritako liburuak

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2018-12-30 13:34
“Igual, literatura idaztea edo irakurtzea exilio moduko zerbait da, exilio boluntarioa, bizimodu eta kultura orokorraren korrontetik apartatzea, aldika behintzat”. Joseba Sarrionandia, Bizitzea ez al da oso arriskutsua? (Pamiela, 2018). Nik behintzat, bizimodu orokorraren eta egunerokotasunaren exilio boluntario horretan babestuta eman ditut 2018ko ordu ederrenetakoak. Honakoa da amaitzear den urtean irakurritako liburuen zerrenda: 2018an irakurritako liburuak […]

Bulgurrarekin egindako gazta beganoa

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2018-11-11 12:58   gizartea
Udan idatzi nuen, Nishime Makrobiotika Institutuko Nerea Zorokiainek argitaratutako Fermentación liburua zenbaiteraino ari zaidan elikadura ohiturak aldatzen, hartzidura edo fermentazio kontuekin etxeko sukaldea zeharo berritzeraino.  Hemen duzue ordukoa irakurgai: Hartzidura: zaporez eta kolorez betetako mundu berria sukaldean. Gaur, liburu horretan ezagutu dudan eta ohikoa bihurtu zaidan elikagaia erakutsi nahi dut, prestatzeko errezetarekin batera. Bulgurrarekin egindako […]

Urriak 12, Elkano eta inperialismo espainiarra

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2018-10-12 15:39   gizartea
Urriaren 12a da gaur. Inperialismo espainiarraren egun handia. Egun seinalatua gure kontraesanak agerian uzteko. Izan ere, ez dut ezer espero interes ekonomiko edo turistikoen izenean Elkano eta antzeko inperialistak gogoratzen, goratzen eta aldarrikatzen dituzten eskuindarrengandik. Berdin zaie milaka lagun hil, emakumeak bortxatu, marinel homosexualak kareletik itsasora bota eta munduan barrena egundoko sarraskiak egin zituztela jakinda. […]

Hartzidura: zaporez eta kolorez betetako mundu berria sukaldean

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2018-08-17 15:15
Bada oharkabean bizitza aldatzen dizun jendea. Abesti batekin, film batean esandako esaldiren batekin, argazki batekin, errezeta batekin, liburu batekin… Duela zenbait hilabete sarean Iruñeko Nishime Makrobiotika Institutua ezagutu nuenetik, bertako Nerea Zorokiain eta Almudena Montero ari zaizkit niri bizitza aldatzen. Azken asteotan, esaterako, Nerea Zorokiainek uda hasieran argitaratu zuen liburua korana edo biblia bihurtu da […]

Zarauzko hilerritik lapurtutako 71 buru-hezur daude Parisko Gizakiaren Museoan

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2018-04-11 10:40   gizartea
Pedro Gonzalez Velasco doktoreak lapurtu zituen, eta 1862an Pierre Paul Broca antropologoari eman zizkion, honek sortutako Parisko Antropologia Elkartearentzat [ Zarauzko hilerritik lapurtuta, Pariseko Musée de l’Homme museoan dauden 71 buru-hezurretako batzuk] Gaurtik aurrera Zarautzen XVI. Ikertzaile Paleontologo Gazteen Topaketa izango denez, aitzakia egokia iruditu zait aspaldidanik liluratuta naukan gai baten hariari heltzeko eta gaia […]

Zarauzko hilerritik lapurtutako 71 buru-hezur Parisen daude, Gizakiaren Museoan

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2018-04-11 10:40
Pedro Gonzalez Velasco doktoreak lapurtu zituen, eta 1862an Pierre Paul Broca antropologoari eman zizkion, honek sortutako Parisko Antropologia Elkartearentzat [ Zarauzko hilerritik lapurtuta, Pariseko Musée de l’Homme museoan dauden 71 buru-hezurretako batzuk] Gaurtik aurrera Zarautzen XVI. Ikertzaile Paleontologo Gazteen Topaketa izango denez, aitzakia egokia iruditu zait aspaldidanik liluratuta naukan gai baten hariari heltzeko eta gaia […]

Memoria eta etorkizuna (Kataluniari begira)

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2017-10-04 09:10   Politika
ZuZeu orainkari digitalarentzat urriaren 1eko erreferendumaren inguruan Bartzelonatik egindako kronika laburra, irudi eta bideoekin lagunduta. Jatorrizko bertsioa, hemen irakurgai: · Memoria eta etorkizuna (Kataluniari begira). zuzeu.eus, 2017-10-02. emoria eta etaorkizuna (Kataluniari begira) – IRAILAK 30, larunbata, 12:00. Cerdanyola del Valles. Juan Paredes Manotas Txiki fusilatu eta 42 urtera, fusilatu zuten lekuan bertan omenaldia egin zitzaion aurten ere, […]

Artatxiki kroketak, tomatearekin eta txukrutarekin

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2017-05-31 11:42
Artatxikidun kroketak (tipularekin eta porruekin), arroz esnearekin + gari sarrazenoaren irinarekin eta lio haziekin rebozatuta, etxean egindako tomate saltsarekin, eta etxean egindako bi txukrutekin lagunduta (lonbarda azarena eta ohiko azarena). %100 glutenik gabe. Argazkia: instagram.com/kalaportu [2017-05-30]. Millet croquettes (with onion and leeks), breaded with rice milk + buckwheat flour and flaxseeds, homemade tomato sauce, and two different […]

Oshawa ogia

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2017-03-14 19:50
Otsailean Iruñeko Nishime Makrobiotika Eskolak antolatu zuen makrobiotika ikastaroan jasotako eta etxean dagoeneko bizpahiru aldiz probatutako errezeta da honakoa. Erraza, gozoa, eta azukrerik eta irinik gabekoa. Bizio hutsa, egia esan. OSHAWA OGIA (Nishime Makrobiotika Eskolaren errezeta) Osagaiak · Olo malutak, 3 edalontzi (glutenik gabeko oloa ere erabil daiteke). · Sagar zukua, 3 edalontzi (sagarrak likuadora edo […]

Olo gailetak (Nishime erara)

Erabiltzailearen aurpegia Gari Berasaluze 2017-02-15 17:51
Egunotan, Iruñeko Nishime Makrobiotika Eskolak antolatu duen makrobiotika ikastaroa ari naiz egiten. Doan eta on-line antolatu dute ikastaroa Nereak eta Almudenak, eta 1.900 lagun inguruk eman dute izena. E-posta bidez bidaltzen dituzte ikasgaiak, elikadura ohitura aldatzeko eta hobetzeko. Ikasgai bakoitzean gaiari buruzko bideo laburra eta gai horri buruzko apunteak PDFan bidaltzen dituzte. Opari eder bat, […]