"Euskal Herrian euskaraz hitz egiterik ez bada, bota dezagun demokrazia zerri-askara".

2018an irakurritako liburuak

“Igual, literatura idaztea edo irakurtzea exilio moduko zerbait da, exilio boluntarioa, bizimodu eta kultura orokorraren korrontetik apartatzea, aldika behintzat”. Joseba Sarrionandia, ...
Bulgurrarekin egindako gazta beganoa

Zarautz

Udan idatzi nuen, Nishime Makrobiotika Institutuko Nerea Zorokiainek argitaratutako Fermentación liburua zenbaiteraino ari zaidan elikadura ohiturak aldatzen, hartzidura edo fermentazio kont...
Urriak 12, Elkano eta inperialismo espainiarra

Zarautz

Urriaren 12a da gaur. Inperialismo espainiarraren egun handia. Egun seinalatua gure kontraesanak agerian uzteko. Izan ere, ez dut ezer espero interes ekonomiko edo turistikoen izenean Elkano eta an...
Hartzidura: zaporez eta kolorez betetako mundu berria sukaldean

Bada oharkabean bizitza aldatzen dizun jendea. Abesti batekin, film batean esandako esaldiren batekin, argazki batekin, errezeta batekin, liburu batekin… Duela zenbait hilabete sarean Iruñeko...
Zarauzko hilerritik lapurtutako 71 buru-hezur daude Parisko Gizakiaren Museoan

Zarautz

Pedro Gonzalez Velasco doktoreak lapurtu zituen, eta 1862an Pierre Paul Broca antropologoari eman zizkion, honek sortutako Parisko Antropologia Elkartearentzat [ Zarauzko hilerritik lapurtuta, Pari...
Zarauzko hilerritik lapurtutako 71 buru-hezur Parisen daude, Gizakiaren Museoan

Pedro Gonzalez Velasco doktoreak lapurtu zituen, eta 1862an Pierre Paul Broca antropologoari eman zizkion, honek sortutako Parisko Antropologia Elkartearentzat [ Zarauzko hilerritik lapurtuta, Pari...
Memoria eta etorkizuna (Kataluniari begira)

Zarautz

ZuZeu orainkari digitalarentzat urriaren 1eko erreferendumaren inguruan Bartzelonatik egindako kronika laburra, irudi eta bideoekin lagunduta. Jatorrizko bertsioa, hemen irakurgai: · Memoria...
Artatxiki kroketak, tomatearekin eta txukrutarekin

Artatxikidun kroketak (tipularekin eta porruekin), arroz esnearekin + gari sarrazenoaren irinarekin eta lio haziekin rebozatuta, etxean egindako tomate saltsarekin, eta etxean egindako bi txukrutek...
Oshawa ogia

Otsailean Iruñeko Nishime Makrobiotika Eskolak antolatu zuen makrobiotika ikastaroan jasotako eta etxean dagoeneko bizpahiru aldiz probatutako errezeta da honakoa. Erraza, gozoa, eta azukrerik eta ...
Olo gailetak (Nishime erara)

Egunotan, Iruñeko Nishime Makrobiotika Eskolak antolatu duen makrobiotika ikastaroa ari naiz egiten. Doan eta on-line antolatu dute ikastaroa Nereak eta Almudenak, eta 1.900 lagun inguruk eman dute...
Glutenik gabeko etxeko kroketak

Glutenik gabeko elikaduraren eta sukaldaritzaren baitan, azkenaldian liluratuta naukaten etxeko kroketak dira honakoak. Artatxikiarekin eta arto-irinarekin egiten ditut nik. Hemen osagaiak eta erre...
Glutenik gabeko gaRi ogia

[ Glutenik gabeko gaRi* ogia, etxean egindakoa ]. Sarrera Bi urte bete baino lehen alabari zeliakia diagnostikatu ziotenetik, glutenik gabeko sukaldaritza ohikoa da etxean. Arratsalderoko ogitartek...